Stirile ZileiTârgu-Jiu

Bustul lui Mihai Eminescu, amplasat în centrul Târgu-Jiului. Romanescu: Reparăm nedreptatea făcută sculptorului Paul Popescu

Bustul poetului național al României, Mihai Eminescu, a fost amplasat în centrul municipiului Târgu-Jiu, marți, la împlinirea a 132 de ani de la decesul luceafărului poeziei românești.  

Bustul are o poveste mai puțin știută de gorjeni. Lucrarea îi aparţine sculptorului Paul Popescu, fiind realizată în anul 2016 la solicitarea conducerii  de atunci a Primăriei Târgu-Jiu. Însă, din motive încă nelămurite, municipalitatea nu a mai finalizat achiziţia. Managerul societății Artego, Viorel David, a cumpărat bustul iar, anul acesta, după decesul prematur al sculptorului Paul Popescu, a anunțat că-l va ceda cu titlu gratuit municipiului Târgu-Jiu. Ceea ce s-a și întâmplat, bustul fiind amplasat, acum, în zona centrală a orașului.

Iani Gârbaciu, purtătorul de cuvânt al Teatrului ”Elvira Godeanu”

Viorel David i-a îndemnat pe tinerii din județ să vină cu volumul de poezii al lui Mihai Eminescu și să citească în centrul Târgu-Jiului, lângă bustul poetului național.

Primarul Târgu-Jiului, Marcel Romanescu, a declarat că prin amplasarea bustului lui Eminescu în centrul orașului se repară nedreptatea făcută sculptorului Paul Popescu.

Comment here