Bugetul Complexului Energetic Oltenia, pe anul în curs, a fost aprobat, joi, de guvern.
1,2 miliarde de euro, din Fondul de Modernizare, are la dispoziție compania energetică, pentru cheltuieli, inclusiv pentru investiții și pentru achiziția certificatelor de CO2, până la termenul limită de anul viitor. Preşedintele Directoratului, Daniel Burlan, spune că bugetul din acest an prevede profit, ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii cinci ani.
În perioada următoare, CE Oltenia trebuie să-și mărească producția de energie, în contextul crizei energetice la nivel european. Din luna mai, compania trebuie să livreze în plus 300 MW. În acest context, a fost mărit programul de lucru în cariere la șapte zile, spune Daniel Burlan.
Pentru anul viitor, CE Oltenia se va baza și pe energia verde, iar cheltuielile cu certificatele CO2 sunt estimate la o valoare mai mică decât în 2022. Opt parcuri fotovoltaice vor fi amenajate pe terenurile companiei.
“Toate cele opt parcuri fotovoltaice înseamnă 735 MW putere instalată”, a precizat Daniel Burlan.
Șeful Directoratului Complexului Energetic Oltenia mai spune că procesul de restructurare a companiei va continua până în 2030.
“Este o închidere etapizată a grupurilor energetice. Prima termocentrală care nu va mai funcționa pe cărbune va fi Ișalnița, în 2026, când se va pune în funcțiune un grup pe gaz”, a mai spus Burlan.
Comment here