Minerit și EnergieStirile Zilei

Burlan: Cele două grupuri vor funcționa în 2023

Grupurile pe cărbune, care trebuiau închise până la finalul acestui an, vor funcționa și-n 2023, susține directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan.  

Până în 2024, ar trebui să fie gata toate cele 8 parcuri fotovoltaice pe care compania le va face în parteneriat cu OMV Petrom și Tinmar Energy.   

Cele două grupuri pe gaze care trebuie construite la Turceni și Ișalnița, care reprezintă marea dilemă din planul de restructurare a CEO, în contextul crizei energetice, ar urma să fie funcționale la începutul anului 2027, susține Daniel Burlan.  

Persoanele încadrate, în acest  an, la Complexul Energetic Oltenia, pe perioadă determinată, și-au prelungit contractele cu încă 6 luni. Daniel Burlan afirmă că se vor face și alte angajări, dacă se vor pensiona foarte mulți salariați în baza legilor actuale sau a unei viitoare legi de reducere a vârstei de pensionare.

”Dacă numărul de personal nu ne permite funcționarea, vom face angajări pe perioadă determinată și vom menține personalul angajat” declară președintele directoratului.

Comment here