Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Burduja vrea să închidă CE Oltenia până în 2026. Tomescu: Ar trebuie să fim în stradă

Liderul sindical Manu Tomescu spune că 7-8000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ar fi trebuit să fie, astăzi, în stradă, după ce ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a confirmat închiderea mineritului din Oltenia până în 2026.

La un eveniment de profil, Burduja spus, joi, că ”România este una dintre ţările care şi-au asumat un plan foarte ambiţios de decarbonizare, în prezent aproximativ 14% din energia produsă în ţară fiind pe bază de cărbune, urmând ca, în 2026, să ajungă la circa 0,3%”.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari se întreabă de ce a mai făcut ministrul grupul de lucru pentru renegocierea planului de restructurare.

Tomescu afirmă că angajații Complexului Energetic Oltenia ar trebui să fie în stradă și să nu plece până când guvernul nu-și va asuma obligații în fața lor. Liderul sindical afirmă că exceptând Legea nr.197, angajații CEO nu au nicio altă măsură de protecție socială.

Manu Tomescu constată cât de mare este diferența între declarațiile pe care ministrul Energiei, Sebastian Burduja, le-a făcut la Gorj, atunci când dădea impresia că se va bate pentru Complexul Energetic Oltenia, și lucrurile pe care le spune la București.

Comments (4)

 1. Ce sa faci Tomescule in strada, sa negociezi angajarea amantelor tale cu directoratul CEO? Te a imbatat si pe tine puterea ca si pe ceilalti lideri de sindicat. De la Cosma si Condescu nu mai exista lideri autentici de sindicat. Voi sunteti milogii administratiei si va prostituati pe-un pol de bani si alte avantaje minore. Nici sa va negociati spaga nu sunteti in stare.

 2. Pe cine sa mai scoata în stradă , că nu mai au pe cine !
  Daca nu ar mai fi ciupit pe la Turceni, Isalnita erau că și inexistenti!
  Nu vedeti că ei striga la ceilalti!
  Scoateti oamenii voștri în stradă ,daca va tine!
  Ei au multi membrii la asociatia pensionarilor.
  Faceti publica situatia cu membrii de sindicat la zi!
  Dupa pensionarile de anul asta dl.Manu si dl.Mitrescu pot pleca linistiti la pensie că nu le raman poate mai mult de 200 de membri peste tot!
  De doi ani sunt foarte supli(anti) la negocieri, iar la urmatoarele negocieri vor fi foarte pe niciunde că nu îi mai primeste nimeni nici la Univers ,nici la FNME!

 3. Cei care au plecat la pensie sa fie sanatosi si sa vă mulțumească că ati stat in piata și i-ati sustinut, dar cei care raman trebuie sa se orienteze spre federatiile si sindicatale mari, altfel n-au nici o șansă.
  Aia 6-7000 cati sau cati of mai ramane trebuie sa se stranga într-un sindicat sau doua , că impartiti in sindicalute și în sindicatele de tot felul pierd si drepturile care le au , dar sa mai castige ceva!

  Cine mai sta sa asculte un lider cu 2-300 de oameni!
  De parelologi e lumea satula si de hau-hau!Poti sa stai toata ziua și să dai interviu ,că nu rezolvi nada!

  Ce mai puteti pune pe masa voi oamenilor daca nu intri la negocieri, asta e întrebarea ?

 4. Oamenii au vazut cine a adus banii!
  Strângerea langa cei mari e solutia!

Comment here