Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Burduja: Dacă se constată abateri de la planul de restructurare, e punctul final pentru CEO

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat, luni, la Târgu-Jiu, că va fi făcut un grup de lucru pentru renegocierea planului de restructurare al Complexului Energetic Oltenia.

Burduja a vizitat Cariera Tismana și a văzut stadiul investițiilor la grupul energetic nr.5 al Termocentralei Rovinari, afirmând, ulterior într-o conferință de presă că ”CEO trebuie să aibă viitor”.   

Ministrul Energiei a spus că planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia trebuie renegociat, pentru că există întârzieri în ceea ce privește realizarea noilor investiții, în parcuri fotovoltaice și grupuri energetice pe gaze.

Sebastian Burduja a declarat că este dispus să discute cu Comisia Europeană, dar că nu-și poate asuma rezultatul acestor discuții.

Burduja a spus că va fi format un grup de lucru pentru renegocierea planului de restructurare, din care vor face parte inclusiv sindicaliști din cadrul CEO. Grupul se va întruni peste două săptămâni.

Ministrul a declarat că întârzierile la noile investiții ale CEO sunt de un an și jumătate- doi ani și a promis că va începe negocierea cu Comisia Europeană până la jumătatea lunii octombrie.  

Burduja a precizat, pe de altă parte, că dacă Bruxelles-ul constată abateri de la planul de restructurare, ar fi un lucru rău pentru Complexul Oltenia, care s-ar închide brusc.

Sebastian Burduja a vorbit și despre revitalizarea Complexului Oltenia prin noile investiții în fotovoltaice și grupuri pe gaze, dar și prin valorificare unor active deținute de companie.

Comment here