Minerit și EnergieStirile Zilei

Bunoaica: Trebuie să fim pregătiți să luăm cu asalt Ministerul Muncii

Deși crede că guvernanții vor debloca, până la urmă, aplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie, Nicu Bunoaica face pregătiri și pentru greva foamei, în care să intre, în caz de nevoie, săptămâna viitoare, la București.

După cum a mai afirmat, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 crede că protestele celor 4 federații sunt doar unele de imagine, pentru a-i spăla de păcate pe liderii sindicali care nu au susținut, de la bun început, pensionarea la 52 de ani.  

Sâmbătă, la sediul PNL din București, guvernanții vor prezenta soluția pentru deblocarea legii atât de așteptate la CEO.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a cerut să fie plătite și contribuțiile pentru condițiile speciale de muncă, recunoscute prin legea de reducere a vârstei de pensionare. Nicu Bunoaica a zice, însă, c-ar fi suficient ca oamenilor să li se permită plecarea anticipată la pensie, pentru că oricum ar avea avea pensiile mai mari cu 16% față de cei care au plecat până acum din companie.    

Constantin Crețan, președintele Sindicatului Lignitul Oltenia, spune că liderii care au stat 6 luni în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, luptând pentru o lege de reducere a vârstei de pensionare, au decis să facă  pace cu  președinții federațiilor pentru a reuși deblocarea actului normativ.

Comment here