Minerit și EnergieStirile Zilei

Bunoaica și Crețan, discuții cu prefectul Pistol

Minerii protestează, în continuare, la Târgu-Jiu, pentru a putea ieși mai devreme la pensie.  

În cea de-a treia zi de când își spun păsurile, liderii protestatarilor, Nicu Bunoaica și Constantin Crețan, au fost chemați la discuții de prefectul de Gorj, Cosmin Pistol. Crețan spune că prefectul a promis că va organiza o întâlnire cu factorii de decizie de la nivelul județelor pe raza cărora Complexul Energetic Oltenia își desfășoară activitatea.

Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoaica, îi invită pe ceilalți lideri din cadrul federațiilor sindicale mari din CE Oltenia, să iasă să protesteze în Piața Prefecturii, la finalul săptămânii. Bunoaica a primit asigurări de la parlamentarii PSD și PNL că vor depune amendamente și vor susține proiectul de reducere a vârstei de pensionare.

Fostul deputat Dan Ilie Morega, președintele Institutului de Analiză și Investigații Publice și Politice, consideră nejustificat protestul inițiat de Nicu Bunoaica și Constantin Crețan pentru reducerea vârstei de pensionare, în condițiile în care țara este în criză economică, din cauza pandemiei.

Comment here