Minerit și EnergieStirile Zilei

Bunoaica: Mocnește o revoltă la Lupoaia

Minerii de la Cariera Lupoaia au fost la un pas să oprească lucrul în această dimineață.

“La această carieră mocnește o revoltă. Aici lucrează cel mai îmbătrânit personal din cadrul Complexului Energetic Oltenia” spune Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013.

Nemulțumirile au legătură cu declarațiile făcute de deputațul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, că nu susține proiectul de reducere a vârstei de pensionare, aflat la Camera Deputaților.

La Târgu-Jiu a început cea de-a 15 săptămână de proteste în Piața Prefecturii, pentru reducerea vârstei de pensionare. Liderul sindical Manu Tomescu este nemulțumit că proiectul de lege nu a ajuns pe ordinea de zi a Comisiei de Muncă din Camera Deputaților.

“Își bat joc de noi! Văd că au plăcerea diabolică de a ne ține, zi de zi, în Piața Prefecturii să protestăm”, zice Tomescu.

Tomescu reafirmă că, la începutul anului, deputații PNL de Gorj ar fi promis că vor veni cu amendamente la legea privind reducerea vârstei de pensionare, pentru ca actul normativ să fie constituțional, însă nu au făcut acest lucru.

Comments (1)

  1. Leo de la Strehaia

    Domnu Dan Vicleanu nu vă vrea la pensie, are nevoie de voi, de sclavi pe plantatiile CEO, are nevoie de voi minerii peste doi- trei ani cand tot el si dom sanator buldozeristu vor avea exclusivitate la taierea utilajelor la fieer vechi. Doar nu creeti ca vor aduce ei muncitori la taiat cu autogenul excavatoare de la Timisoara, ei au sclavii lor aici in Gorj.

Comment here