Minerit și EnergieStirile Zilei

Bunoaica: În decembrie-ianuarie, primele decizii în procese

Liderul sindical Nicu Bunoaica susține că, undeva în lunile decembrie- ianuarie,  ar putea apărea primele decizii  în procesele deschise împotriva Casei de Pensii, pe legile de pensionare date pentru mineri și energeticieni.  

Peste 1400 de acțiuni în instanță au deschis, până acum, doar avocații contractați de Federația Națională a Muncii. Demersuri similare au anunțat însă și Federația Națională Mine Energie, condusă de Dumitru Pîrvulescu, precum și asociația pensionarilor din minerit, condusă de Ion Popescu.

La Interviurile Infinit FM, Bunoaica a afirmat că inclusiv pensia sa a fost calculată prost pe Legea nr.74. Cuantumul acesteia ar fi trebuit să fie în jurul a 7000 de lei.  

Avocații care lucrează cu Federația Națională a Muncii sunt convinși că vor avea câștig cauză în procesele pentru pensionare sau recalculare a pensiei pe Legea nr.197, a mai spus Bunoaica.  

Nicu Bunoaica este convins că, după alegerile din 2024, va fi redusă drastic activitatea la Complexul Energetic Oltenia și că liderii politici din județ cunosc acest lucru. Sindicalistul a fost dezamăgit și de discuțiile pe care le-a purtat cu reprezentanții AUR, singura formațiune care promite păstrarea cărbunelui în mixul energetic național.  

Comment here