Stirile Zilei

Bunoaica, discuții la Ministerul Muncii

Bunoaica a purtat, la sfârșitul săptămânii trecute, discuții la Ministerul Muncii privind proiectul de reducere a vârstei de pensionare în cadrul Complexului Oltenia, indiferent că angajații au sau nu grupă de muncă.

Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 de la Cariera Lupoaia este singurul sindicalist care militează pentru ca proiectul să fie introdus pe ordinea de zi a Camerei Deputaților.

Nicu Bunoaica a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, la București, unde a discutat cu liderul Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, și funcționari din cadrul Ministerului Muncii. Sindicalistul spune că a discutat și cu liderii PSD care i-au promis că vor vota proiectul de reducere a vârstei de pensionare, când va fi supus la vot în Camera Deputaților.

Curtea Constituțională a României a decis , miercuri, cu majoritate de voturi, că este constituţională legea privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică. Astfel, legea 173, care interzice timp de doi ani înstrăinarea activelor companiilor de stat, rămâne în vigoare.

Nicu Bunoaica este convins că în urma acestei decizii a CCR Comisia Europeană nu va mai aproba planul de restructurare al Complexului Oltenia, pentru că CEO va putea externaliza, spre exemplu, Termocentrala de la Craiova.

Comment here