Din JudetStirile Zilei

Bulversare la Dănești, la redeschiderea școlii. Paliță: Am fost informat că, de fapt, scenariul este verde

În aproape jumătate din Gorj, școala a început în scenariul galben, la un indice de infectare de peste 1 la mia de locuitori.

La un liceu din Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic nr.2 , este scenariul roșu. Decizia a fost luată de consiliul de administrație al unității de învățământ, după ce mai multe cadre didactice, dar și personal auxiliar, printre care și ambii fochiști, au fost confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Sâmbătă, DSP Gorj a făcut publică incidența pe județ, în ultimele 14 zile, în funcție de care s-a decis scenariul în care va fi făcută școală. Astfel, din 472 de unități de învățământ câte sunt în Gorj, 267 au început pe scenariul galben.

Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii Gorj   

Au apărut și bulversări în teritoriu privind scenariile. Comuna Dănești era inclusă, în raportarea DSP Gorj de sâmbătă, în scenariul galben, cu un indice de infectare de 1,03 la mia de locuitori. Primarul Mădălin Paliță a fost, însă, anunțat că, de fapt, comuna este în scenariul verde, ceea ce înseamnă că toți copiii vor merge la școală.  

Și  la Scoarța școala a început în scenariul galben, localitatea având indice de infectare de 1,44 la mia de locuitori. Primarul Ion Stamatoiu este nemulțumit că elevii din clasele 5-7 nu pot merge în săli.  

Comment here