Minerit și EnergieStirile Zilei

Boza, REACȚIE la declarațiile ministrului Popescu. ”E ușor să arunci cu noroi în niște oameni ce și-au făcut datoria!”

Sorin Boza a reacţionat, marți, într-un interviu pentru financialintelligence.ro, la declaraţiile ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, potrivit cărora Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia a decis înlocuirea sa din funcţie din cauza prejudiciilor aduse companiei şi a faptului că nu a fost selectat în mod legal.

”Văd că domnul ministru Popescu pomenește, în declarația să de presă, de niște cifre pe care, sincer, încerc să le înțeleg, însă nu reușesc. Eu cred că ar fi mult mai corect să spunem adevărul și să nu încercăm să găsim explicații pentru o decizie ce se vede din avion că este nu o decizie de business. Pomenește domnul ministru, iarăși, de celebrul raport al corpului de control. Un raport care a fost efectuat așa cum bine știm toți și chiar nu vreau să pomenesc de el, pentru că acțiunea în justiție, pe care domnul șef al corpului de control o are, este în plină derulare. Poate domnul ministru nu știe că poziția de președinte al directoratului este doar o poziție de reprezentare, orice decizie se ia cu votul celor 5 membri de directorat și nu este decizia președintelui directoratului. Încă de acum 2 ani, toate organismele de control ale statului au controlat acțiunile din acest raport și nu au constatat niciun prejudiciu. Atunci, cum vorbim de prejudiciu?! S-au schimbat 3 comitete de supraveghere, în ultimii doi ani, și fiecare din aceste comitete au analizat acest raport neidentificând nicio problemă. De asemenea, acționarii au avut la dispoziție, în ultimii doi ani, acest raport și nu au luat nicio măsură!

Și atunci mă întreb acesta este motivul? Cum să pui în cârca mea acțiunea de transfer de activitate de la CEO la Govora decisă acum 7 ani de acționari? Cum să pui în cârca mea acțiunea de schimb de terenuri, făcută acum 8 ani, printr-o decizie a directoratului de la acea vreme? Cum să pui în cârca mea o acțiune de achiziție când, procedural, directorul general nu este implicat în acest proces, ci este atributul unei comisii legal constituite ce derulează procesul din momentul primirii cererii până în momentul recepției produsului sau a serviciului comandat?

Cum să pui în spatele meu acțiunea de cumpărare a certificatelor de CO2 când acestea s-au luat de pe bursă ETS, nu de la vreun intermediar, și are în spate câteva decizii ale întreg directoratului nu vreo decizie a unei singure persoane?

Toate aceste acțiuni au fost verificate acum un an și, din nou, acum câteva luni de Curtea de Conturi și au fost considerate acțiuni corect efectuate. De asta nu înțeleg mesajul domnului ministru. Iar, dacă domnul ministru avea dubii, puteam clarifica toate aceste aspecte ori de câte ori am avut onoarea să stau de vorba cu dumnealui. E ușor să arunci cu noroi în niște oameni ce și-au făcut datoria! Voi lupta până la capăt așa cum am luptat și până acum pentru a arăta tuturor că niciodată echipa condusă de mine nu a avut alte interese decât interesul companiei” a transmis Boza .

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (2)

 1. Laurentiu Ciurel

  1. Corpul de Control nu a imputat lui Boza transferul de afacere Berbesti si transferul de terenuri. Doar actionarii pot decide un astfel de transfer, dar Boza habar nu are. A imputat faptul ca nu s-a respectat contractul atunci cand Govora nu a platit prima rata, adica executarea garantiilor.
  2. Corpul de control nu a imputat cumpararea de certificate de co2, ci cumpararea de certificate de sase ori mai scump, avand la dispozitie banii necesar in perioada cand au fost foarte ieftine. Au preferat sa plateasca in avans firme de prestatori, decat sa faca un stoc de certitificate cand pretul era 4-6 euro.

  Este posibil intra-devar ca el sa nu stie aceste lucruri, el a fost ghidat in „orb” de Balasoiu si Visan, pentru ca omul nu are nici cele mai elementare cunostinte economice sau ingineresti. Dar acesta este adevarul. Nici macar nu cred ca s-a discutat despre aceste lucruri in CS, motivul schimbarii fiind faptul ca a fost numit ilegal, el practic nici nu a participat la selectia finala, nefiind pe lista pentru ca nu intrunea nici o conditie. Baietilor le-a trebuit un „semnalau”, motiv pentru care a fost instruita in consecinta si secretara.
  Are dreptate saracul , e nevinovat. In plus, avea si 9 consilieri.

  Laurentiu Ciurel

Comment here