Minerit și EnergieStirile Zilei

Boza: Am achiziționat certificate pe 2019. Rezultatele la 6 luni, NEGATIVE

Dacă nu exista problema certificatelor de carbon, Complexul Energetic Oltenia ar fi înregistrat un PROFIT de 550 de milioane de lei pe 2018, susține managerul Sorin Boza.

Într-un interviu pentru Radio Infinit, Boza a precizat că CEO a avut de plată 1,4 miliarde de lei pe certificate, anul trecut. 900 de milioane de lei este suma suportată de companie, diferența fiind împrumutul de 500 de milioane de lei, contractat de la bănci.

Boza ține să precizeze că împrumutul pentru certificate a fost singurul contractat în mandatul său de manager CEO, toate aspectele fiind analizate cu lupa de cele 6 bănci care au dat bani companiei de la Târgu-Jiu. Pe 2019, la prețul actual de 29 de euro, CEO are de plată 1,6 miliarde de lei pe certificatele de carbon.

Sorin Boza este optimist privind schema de ajutor pregătită de guvern pentru Complexul Energetic Oltenia. În plus, susține că au fost achiziționate certificate de carbon și pentru 2019.

Boza recunoaște că rezultatele financiare ale CEO la 6 luni vor fi negative și asta tot din cauza certificatelor de carbon.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here