LIFE

Box office-ul chinez este, oficial, cel mai mare din lume în 2020

Vânzarea de bilete de cinema în China se apropie de pragul de 2 miliarde de dolari, depăşind box office-ul nord-american, care a înregistrat un total de 1,93 de miliarde de dolari, potrivit The Hollywood Reporter care citează date Artisan Gateway.

Duminică, totalul pe piaţa chineză a ajuns la 1,98 de miliarde de dolari. Până la finalul anului, este aşteptat ca diferenţa să fie mai mare între cele două ţări. Analiştii au prezis de mai mult timp că ţara cu cea mai mare populaţie din lume va ajunge la un moment dat în fruntea acestui clasament. Până în prezent, America de Nord a condus în topul încasărilor din vânzarea de bilete de cinema. Pandemia de anul acesta a făcut însă ca rolurile să se schimbe.

Zecile de mii de cinematografe din China au fost redeschise, activând la o capacitate de 75%, de mai multe luni, iar spectatorii nu au ezitat să revină în săli. În săptămâna 1 – 8 octombrie, când a fost marcată Ziua Naţională, în China au fost vândute bilete de cinema în valoare de 586 milioane de dolari.

Cel mai de succes film al anului, drama de război „The Eight Hundred”, a fost produs tot în China. Filmul a generat, până în prezent, încasări totale de 460 de milioane de dolari.

Cât priveşte producţiile de la Hollywood, anul acesta „Bad Boys for Life” (Sony) a generat cele mai mari încasări – de 426,5 milioane de dolari. În SUA, majoritatea cinematografelor au fost redeschise, funcţionând la capacitate redusă, însă cele din New York şi Lons Angeles, cele mai importante pieţe, sunt încă închise.

Comment here