LIFE

Boris Johnson, acuzat că a luat parte la o petrecere scandaloasă în pandemie

Prim-ministrul britanic Boris Johnson, şi soţia sa, Carrie au fost prezenţi la cina în aer liber din grădina de pe Downing Street, pe 20 mai 2020, în timpul primului lockdown. British Sky News scrie că a fost o petrecere în care invitaţia a cuprins îndemnul de a aduce alcool la întâlnire, arată Mediafax.

Circa 40 de persoane au luat parte la evenimentul din grădină, au mănncat şi au băut, într-un moment în care britanicilor le era permis să se întâlnească doar cu o singură persoană dintr-o altă familie. Există, deja, o anchetă cu privire la multiplele evenimente organizate la 10 Downing Street şi în alte birouri guvernamentale, în lunile de restricţie strictă anti-Covid. Ancheta vizează tocmai cele două evenimente care au avut loc, probabil, pe 15 şi pe 20 mai.

E-mailul de invitaţie a fost făcut public de ITV News. A fost trimis de Martin Reynolds, un apropiat al premierului, care i-a invitat pe colegi să „profite la maximum de vremea bună”. Potrivit ITV News, mesajul lui Reynolds a fost trimis la peste 100 de angajaţi ai Number 10, inclusiv celor mai apropiaţi consilieri ai primului ministru. Sky News este sigur că Johnson şi iubita lui de la acea vreme, devenită soţie, erau prezenţi.

Comment here