Stirile ZileiTârgu-Jiu

Bordușanu, ATAC dur la Șuță: Sinecuristă liberală, nu a condus un om în viața ei!

Scandal politic între PSD și PNL după numirea Denisei Șuță pe postul de director al Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”. Printr-un comunicat de presă, Șuță este numită ”sinecuristă liberală”.  PSD  Gorj îi cere ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să o îndepărteze din funcție și să instaleze ”un specialist care să cunoască și să respecte valorile acestui județ”. ”Să le fie rușine că vorbesc despre orice are legătură cu Brâncuși! Sunt urmașii celor care au tras de Coloana Fără Sfârșit cu tractorul!” reacționează Șuță.

Anca Bordușanu, secretar general PSD Gorj, amintește că, anul trecut, liberalii contestau existența Muzeului Național ”Constantin Brâncuși”.

”Pe Denisa Șuță nu o recomandă nimic să conducă o instituție națională de cultură importantă pentru Gorj! Cultura nu poate fi lăsată pe mâna unei sinecuriste” declară Bordușanu.

PSD Gorj îi solicită ministrului Culturii îndepărtarea din funcție a Denisei Șuță.  

În replică, Denisa Șuță spune că PSD a avut la dispoziție 4 ani pentru a înființa Muzeul Brâncuși la Târgu-Jiu, instituție care există doar pe hârtie. Liberala îi consideră pe social-democrați ”urmașii comuniștilor care au tras cu tractorul de Coloana Fără Sfârșit”.

Cât despre faptul că nu s-a organizat un concurs de proiecte de management pentru postul de director al muzeului, Șuță spune că numirea sa este interimară.

Radu Miruță, președinte USR Gorj, declară că prioritară este înființarea Muzeului Brâncuși și prezentarea unui plan de management pentru această instituție.

Eduard Lădaru, consilier municipal ALDE, spune că PNL este cel care are datoria, acum, să demonstreze că postul de director al Muzeului Brâncuși nu este doar o sinecură.

Ion Săvoiu crede că social-democrații ar trebui să tacă din moment ce n-au fost în stare, de ani de zile, să înființeze muzeul.

Jurnalistul Claudiu Matei crede că Denisa Șuță a primit garanții de la Ministerul Culturii privind înființarea Muzeului Brâncuși, înainte de a accepta postul de director.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here