Din JudetStiriStirile Zilei

Bobaru vrea să discute cu Orban despre UM Sadu. Ce spune Vîlceanu

Deși dat afară, în această vară, din Partidul Național Liberal, Constantin Bobaru vrea să discute cu Ludovic Orban despre Uzina Mecanică Sadu. Edilul din Bumbești-Jiu susține că, în maximum 40 de zile, ar trebui ca guvernul să transfere cele 5 milioane de euro în majorarea de capital a fabricii de armament. Precizările vin după ce Bobaru a fost acuzat, în weekend, de liderul USR Gorj, Radu Miruță, că a mințit în ceea ce privește banii pe care guvernul i-ar fi dat pentru retehnologizarea UM Sadu.

Aflat în campanie electorală în orașul Bumbești-Jiu, la finalul săptămânii trecute, Radu Miruță a discutat inclusiv cu angajați ai Uzinei Mecanice Sadu care i-au spus că sumele promise de guvernul PSD pentru retehnologizare nu au ajuns. În plus, conform liderului USR Gorj, angajații UM Sadu s-au plâns de lipsa contractelor.     

Primarul Constantin Bobaru insistă să afirme, însă, că UM Sadu a primit o alocație bugetară de 5 milioane de euro, bani care vor fi transferați în majorarea capitalului social.

Bobaru susține că s-ar fi ținut deja, ședințele AGA, conform legii, în care s-ar fi votat pentru majorarea capitalului social al UM Sadu. În maximum 40 de zile, banii ar trebui să intre în conturile societății.

Deși și-a supărat foștii colegi din PNL prin apariția, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, în conferința de presă a PSD, primarul Bobaru speră să găsească o ușă deschisă la premierul desemnat Ludovic Orban, pentru discuții despre UM Sadu.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj,  crede că Bobaru ”vrea să dreagă bucuiocul” după ce ”a mințit” privind alocarea banilor pentru retehnologizarea uzinei de la Sadu.

Vîlceanu observă că Bobaru și PSD vor să pună presiune pe noul guvern, pe chestiunea UM Sadu. În ciuda acestor aspecte, deputatul zice că viitorul guvern liberal va avea ușa deschisă către primari, indiferent de culoarea politică sau de ”calitatea lor morală”.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here