Stirile ZileiTârgu-Jiu

Bobaru și-a pus DSP-ul în cap. Medicul Ramona Vasile: De 10 luni, nu avem sâmbete, duminici, sărbători legale!

Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru,  și-a pus DSP-ul în cap după ce a incriminat modul în care sunt făcute anchetele epidemiologice, acuzând că unii oameni sunt stabiliți drept contacți direcți mult prea târziu, iar unii dintre ei se plimbă prin oraș până când sunt băgați în izolare.

Medicul epidemiolog Ramona Vasile a solicitat un drept la replică, afirmând că angajații DSP Gorj nu sunt organe de poliție iar, dacă primarul are cunoștință de contacți direcți, care se plimbă prin oraș, ar trebui să alerteze autoritățile. Vasile a ținut să precizeze că, de 10 luni, angajații Direcției de Sănătate Publică Gorj, lucrează la foc continuu, fără sâmbete și duminici și fără sărbători legale.    

Ramona Vasile a amintit că Gorjul stă, totuși, bine din punct de vedere al infectărilor cu COVID-19, fiind penultimul din țară, cu o rată de incidență în scădere în ultima perioadă.

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că nemulțumirile exprimate la Radio Infinit, vizavi de anchetele epidemiologice ale DSP Gorj i le-a spus, anterior, și comandantului Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, Augustin Malacu, cel care coordonează întreaga activitate anti-COVID.  

Comment here