Bumbești-JiuDin JudetStirile Zilei

Bobaru: Dacă nu era gestionată corect viitura, podul de la Lainici nu mai era!

Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, vrea să știe care este stadiul atribuirii contractului de execuție a podului de la Lainici.

Compania națională de drumuri a scos la licitație serviciile de consultanță pentru supervizarea lucrărilor la podul peste Jiu și la parcarea din apropierea Mănăstirii Lainici. Firmele de consultanță au termen până pe 21 septembrie să depună ofertele. Valoarea contractului este de puțin peste 180 de mii lei, fără TVA.

Bobaru spune, însă, că au tot fost licitate servicii de consultanță și că importantă este execuția lucrării.  

Podul de La Lainici ar fi trebuit să fie gata în momentul în care a fost reabilitat DN 66, Rovinari- Petroșani. Pe podul existent a fost impusă, din 2008, o limită de tonaj iar din acest motiv transportatorii evită Defileul Jiului. Ca să ajungă de la A1 (Deva) la Târgu-Jiu, tirurile trebuie să ocolească 150 de kilometri.

Bobaru este sceptic și-n privința parcării de la Mănăstirea Lainici. Primarul din Bumbești-Jiu spune că a participat la numeroase discuții pe tema acestei investiții, discuții care ”s-au tamponat de 3 arbuști” care ar trebui tăiați din Parcul Național Defileul Jiului.  

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here