LIFE

Black Mirror e aici. Facebook se pregătește de lansarea unui spațiu social virtual, prin căștile de realitate virtuală

Scenariile din serialul Black Mirror, de pe Netflix, sunt tot mai aproape de realitate. Facebook se pregătește de lansarea unui spațiu social virtual, în 2020, accesibil prin intermediul căștilor de realitate virtuală Oculus, scrie HotNews care citează site-ul Oculus.com.

Se numește ”Horizon” și va fi un „spațiu” în care utilizatorii își pot crea personaje care se întâlnesc, se joacă și își dezvoltă propriile spații de interacțiune. Avatarurile pot reproduce mișcările userilor și aceștia pot interacționa în diverse lumi virtuale create de ei.

Seamănă izbitor cu unul dintre episoadele ultimului sezon din Black Mirror – Striking Vipers. În serial, doi foști colegi se întâlnesc într-o versiune VR a jocului lor video preferat, cu ajutorul unui dispozitiv asemănător ochelarilor Oculus, dar mult mai evoluat. În joc, interacțiunea dintre cei doi ajunge la un nivel foarte adânc, care le-ar putea afecta relațiile cu cei din jur.

Diferența e că, în serialul de pe Netflix, personajele puteau simți lucrurile care se întâmplau în realitatea virtuală, prin prisma dispozitivului VR evoluat. În noua rețea propusă de Facebook, utilizatorii vor putea alege cum să arate avatarurile (culoarea pielii, părul), iar acestea vor avea înfățișarea unor personaje de desene animate, cu cap, corp și brațe, dar fără picioare.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here