Stirile ZileiTârgu Cărbunești

Birău: Spitalul nu va fi închis. Comitetul Director trebuie să prezinte soluții, până luni

Primarul orașului Târgu-Cărbunești, Dănuț Birău, dă asigurări că spitalul de urgență din localitate nu va fi închis. Birău reacționează la declarațiile făcute în presa centrală de managerul Sorin Mehedințu, ce au atras și o reacție a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care a acuzat probleme de management.

Mehedințu a afirmat că spitalul are datorii de 1,2 milioane de euro, fiind în pragul falimentului,  și că 99% din fonduri merg către salariile celor circa 500 de angajați.

”O unitate medicală nu trebuie tratată ca o societate comercială, care poate intra în faliment” afirmă primarul de la Târgu-Cărbunești.  

Ministrul Rafila a declarat că doar 39% dintre paturile de la Spitalul Târgu-Cărbunești ar fi ocupate. Dănuț Birău afirmă că, la minister, unitatea figurează cu un număr de 343 de paturi, când, de fapt, sunt 260, întrucât un corp de clădire, în care se află secțiile Medicină Internă și Cardiologie,  s-a aflat în reabilitare.

Primarul Dănuț Birău a cerut Comitetului Director al spitalului să prezinte, până luni, soluții de redresare a situației. Altfel, managerul Sorin Mehedințu ar putea fi schimbat din funcție.