LIFE

Bill Gates va deschide un hotel de lux în Vatican

Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Planul de afaceri este ambiţios: 64 de camere, 11 apartamente şi 2 ultraluxoase, cu un cost minim de închiriere de 490 de euro pe noapte, potrivit Il Giornale.

Noul hotel va avea, de asemenea, două restaurante, un centru spa şi o sală de sport. Acest hotel de lux ar trebui să fie situat în anticul Palazzo della Rovere, pe Via della Conciliazione din Roma, timp de câteva secole sediul iezuiţilor şi apoi în administrarea Ordinului Ecvestru al Sfântului Mormânt din Ierusalim.

Gates este cel care îl va deschide, după ce a câştigat licitaţia organizată de Vatican- o lucrare de peste 50 de milioane de euro care va fi cheltuită în 27 de ani. Mega operaţiunea imobiliară, care urmează să fie realizată la câţiva paşi de Bazilica Sf. Petru, riscă să creeze noi probleme Bisericii. Ideea unui hotel de lux în Vatican ar dăuna principiilor morale ale Papei Francisc, care evită bogăţiile pentru a fi aproape de cei mai săraci.

Din 2020, aproximativ 60 de companii depuseseră scrisori de intenţie. Prima dată au fost alese zece propuneri, apoi chiar trei, excluzând, după cum a scris Corriere della Sera, concurenţi precum Hilton şi Marriott. În final, compania Fort Partners/ Four Seasons, deţinută în proporţie de 75% de Bill Gates, care a avut cea mai bună ofertă, a câştigat. Este vorba despre un contract de 35 de milioane de euro în 27 de ani faţă de 23 de milioane cât a propus al doilea ofertant (Blastness/ Ripetta) şi 17 milioane al treilea (Omnia/ Lazzarini). La această cifră se vor adăuga cheltuielile pentru renovarea şi restaurarea operelor de artă. Cei respinşi au depus contestaţie, considerând că au fost devaforizaţi.

Comment here