LIFE

Bill Gates: Blestemul foametei şi al malnutriţiei mondiale va dispărea

Blestemul foametei şi al malnutriţiei mondiale va dispărea până în 2040 prin descoperiri majore în ştiinţă, promite Bill Gates, care adaugă că malaria va fi „practic eliminată”.

Cifrele oficiale arată că în jur de 820 de milioane de oameni suferă de foame în întreaga lume, alţi aproape un miliard având alte forme de malnutriţie care duc la pierderea severă în greutate. Potrivit celor de la DailyMail, miliardarul american urmează să ţină o prelegere, la Universitatea Cambridge, unde va spune că rezolvarea malnutriţiei ar putea, de asemenea, să pună capăt şi epidemiei de obezitate din Occident şi să prevină astmul, alergiile şi unele boli autoimune.

„Am fost întrebat de multe ori ce aş alege, dacă aş putea rezolva o singură problemă. Răspunsul meu este întotdeauna malnutriţia. Este cea mai mare inegalitate de sănătate din lume. Rezolvând malnutriţia, putem rezolva unul dintre cei mai mari contribuitori la inechitate”, a declarat Gates.

Copiii care suferă de foame continuă să se lupte chiar şi atunci când dieta lor revine la normal. Gates susţine că acest lucru se referă la un dezechilibru al bacteriilor din intestin, insistând că soluţia constă într-o înţelegere mai profundă a microbiomului – bacterii bune în intestin – şi prezice că oamenii de ştiinţă vor fi capabili să „intervină inteligent” pentru a remedia microbiomii.

Bill Gates va spune că descoperirile vor avea „beneficii uriaşe pentru lumea bogată” în combaterea obezităţii, astmului, alergiilor şi a bolilor autoimune.

„Dacă putem înţelege nutriţia – şi cred că vom face asta în următoarele două decenii – vom salva milioane de vieţi şi vom îmbunătăţi şi mai multe” spune fondatorul Microsoft, care a petrecut ani buni încercând să ajute la combaterea malariei. Acesta spune că boala va fi „practic eliminată”, până în 2040, prin introducerea unor gene în ţânţari care să împiedice reproducerea acestora.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here