LIFE

Bianca Andreescu, primită ca o eroină în orașul natal

Bianca Andreescu a avut parte de o primire demnă de o campioană în orașul ei natal, Mississauga.

Bianca Andreescu a fost personajul principal al unei ceremonii, pe o scenă construită în piața centrală a orașului Mississauga, în care ea s-a născut, acum 19 ani. Totul s-a desfășurat în fața a mii de fani, care au fluturat steaguri ale Canadei dar şi ale României, precum și a premierului Justin Trudeau, a unor miniştri, autorităţi locale şi reprezentanţi ai federaţiei de tenis.

În timpul ceremoniei, care a fost încărcată de bună dispoziție și în care premierul canadian se purta la fel de firesc ca un fan, primarul suburbiei oraşului Toronto, Bonnie Crombie, i-a înmânat Biancăi cheia oraşului, cea mai înaltă formă de recunoştinţă pentru un cetăţean, şi a dezvelit indicatorul stradal cu numele sportivei, Andreescu Way. Acesta va fi pus în viitor pe o stradă nouă din Mississauga, care va purta numele campioanei de la US Open.

La rândul său, premierul Trudeau le-a mulţumit părinţilor Biancăi, Nicu şi Maria, aflaţi în public, pentru că au ales să se stabilească în Canada.

”Bianca este o inspiraţie pentru toţi canadienii tineri şi bătrâni. Dar ca să fiu sincer, ea este o inspiraţie pentru toţi tinerii canadieni deoarece a arătat că tinerii pot face orice. Este o dovadă că tinerii nu sunt liderii de mâine, ci lideii de azi, ca Bianca. Dar aşa cum o sărbătorim pe această incredibilă tânără, această incredibilă performanţă, pe această incredibilă jucătoare de tenis, mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulţumim. Lui Nicu şi Mariei, şi lui Coco, câinele familiei. Nicu, Maria vă mulţumesc că aţi crescut această extraordinară fiică, o campioană incredibilă şi de asemenea vă mulţumesc pentru că în urmă cu mai mulţi ani aţi ales Canada pentru a începe şi a vă lansa familia voastră, deoarece în această ţară totul este posibil, iar voi şi alţii din Mississauga aţi demonstrat asta”, a spus Trudeau în discursul său.

La rândul său, primarul oraşului Toronto, John Tory, a declarat ziua de 16 septembrie drept Ziua Biancăi Andreescu în metropola canadiană, pentru ”probabil cel mai mare succes într-o probă individuală din istoria Canadei”. De asemenea, el a și glumit cu jucătoarea de origine română: ”Dacă vrei să mergi gratis cu metroul poţi să o faci, dar nimeni altcineva nu poate”, a precizat el.

”Sunt o canadiancă mândră şi sunt mândră să reprezint această ţară peste tot în lume şi foarte modestă să sărbătoresc acest moment cu voi. Dacă eu am putut, dacă Serena a putut, dacă Roger a putut, dacă Raptors au putut să o facă, atunci şi voi puteţi”, le-a transmis Bianca Andreescu celor prezenţi.

Canadianca a cucerit primul titlu de Grand Slam din istoria țării sale, impunându-se în finala de la US Open, scor 6-3, 7-5, în fața Serenei Williams.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here