LIFE

Beyonce lansează primul său album country

Cântăreaţa Beyonce, vedetă a muzicii pop şi R&B, lansează primul ei album country, inspirat de statul său natal, Texas, şi care evidenţiază influenţa afro-americană în acest popular gen muzical, care este apreciat de persoane cu opinii foarte conservatoare, informează AFP.

Cântăreaţa afro-americană, care este totodată actriţă şi femeie de afaceri, lansează albumul „Cowboy Carter”, al doilea opus din trilogia ei „Renaissance”.

Născută în oraşul Houston dintr-o mamă originară din Louisiana şi un tată originar din Alabama, Beyonce, în vârstă de 42 de ani, a devenit, la sfârşitul lunii februarie, chiar înainte ca albumul ei să fie lansat, prima cântăreaţă de culoare care a reuşit să plaseze un single în topul country, un gen muzical foarte popular în Statele Unite şi care este asociat în mod tradiţional cu interpreţi albi şi de sex masculin.

În urma succesului de care s-au bucurat piesele sale „Texas Hold ‘Em”, un cântec pe ritmuri de banjo, şi „16 Carriages”, un single lansat cu ocazia Super Bowl pe 11 februarie, artiştii de culoare care abordează genul country speră să beneficieze la rândul lor de o mediatizare mai mare.

De la primul său grup feminin de gospel şi R&B, Destiny’s Child, până la hitul din 2016 „Daddy Lessons”, Beyonce, soţia rapperului şi omului de afaceri newyorkez Jay-Z (Shawn Corey Carter), a promovat sudul său natal şi influenţa genului country asupra muzicii şi stilului său.