LIFE

Ben Stiller s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski. „Sunteţi eroul meu!”

Actorul american Ben Stiller s-a întâlnit luni, la Kiev, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a declarat admiraţia sa pentru activitatea sa de la invazia rusă în Ucraina pe 24 februarie, scrie AFP.

„Este o mare onoare pentru mine (…) Sunteţi eroul meu”, a declarat Stiller, ambasador al bunăvoinţei pentru Naţiunile Unite, în timpul întâlnirii cu Zelenski, şi el actor, cu ocazia Zilei Mondiale a Refugiaţilor, potrivit imaginilor difuzate de preşedinţia ucraineană.

„Ceea ce aţi făcut, felul în care vă mobilizaţi ţara, lumea, este cu adevărat o sursă de inspiraţie”, a adăugat americanul în vârstă de 56 de ani, referindu-se la numeroasele discursuri ale lui Zelenski menite să atragă ajutor pentru ţara sa.

Mai devreme în cursul zilei de luni, Ben Stiller a vizitat Irpin, la periferia Kievului, unde au avut loc lupte crâncene la începutul invaziei. Este şi cel mai apropiat punct de capitală unde a ajuns armata rusă.

„Am impresia că este dificil de înţeles ceea ce se întâmplă fără să vii aici. Eram la Irpin, în această dimineaţă, (…) şi nivelul real de distrugere pe care îl vezi la televizor, pe reţelele de socializare, este altul aici să-l vezi cu adevărat, să-l simţi şi să poţi vorbi cu oamenii”, i-a spus actorul preşedintelui.

Vorbind în engleză, Volodimir Zelenski i-a mulţumit lui Stiller pentru vizita sa şi i-a spus că este „foarte important” pentru ei să amintească lumii ceea ce se întâmplă în Ucaina.

„Este esenţial pentru noi, oamenii, să nu uităm. Nu este interesant să vorbeşti despre război în fiecare zi (…) dar pentru noi este foarte important”, a explicat liderul ucrainean.

Cei doi bărbaţi au discutat râzând despre interesul lor comun pentru comedie.

„Aţi abandonat o mare carieră de actor”, i-a spus Stiller, celebru pentru filme precum „O noapte la muzeu” sau „Un socru de coşmar”. „Nu atât de grozavă ca a dumneavoastră”, a replicat Volodimir Zelenski, care, înainte de a fi ales preşedinte în 2019, a jucat în „Slujitorul poporului”, un serial satiric despre un profesor de istorie de liceu care ajunge în mod neaşteptat preşedinte al Ucrainei.

Comment here