Minerit și EnergieStirile Zilei

Bejinaru se laudă cu profit. Giorgi: Minprest are o pierdere zdravănă!

Este scandal pe tema Minprest între Bogdan Bejinaru și Gabriel Giorgi.

Noul viceprimar al Târgu-Jiului se laudă că a lăsat societatea cu un profit de peste 11 miliarde de lei vechi, la plecarea din consiliul de administrație. Fostul director, Gabriel Giorgi, susține, însă, că Minprest ar fi, de fapt, într-o situație finaciară foarte proastă, cu o pierdere de 3-4 miliarde de lei vechi în acest moment, pentru că s-au făcut anagări pe posturi nebugetate.

Pe Facebook, Bogdan Bejinaru s-a lăudat cu lucrurile făcute la Minprest Rovinari sub actuala conducere liberală, instalată la începutul anului și l-a acuzat pe fostul director PSD, Gabriel Giorgi, că a vrut să dea afară 70 de angajați.   

În replică, Gabriel Giorgi spune că a propus ca 20 și nu 70 de persoane să fie date afară, pentru că posturile respective nu erau bugetate.  

Giorgi susține că Minprest nu ar fi pe profit, ci de într-o situație economică foarte gravă.

Bogdan Bejinaru susține că situația care ar putea crea probleme grave Minprest Rovinari, anul viitor, este un proces lăsat moștenire de fostul director, în urma unui control al Curții de Conturi, care ar fi constatat că s-au încasat ilegal 24 de miliarde de lei vechi de la Complexul Energetic Oltenia. Banii ar fi trebuit să ajungă în tichetele de masă pentru salariați, dar au fost cumpărate mașini Duster.  

În replică, Gabriel Giorgi afirmă că verificarea a fost făcută de ANAF, nu de Curtea de Conturi, iar banii au ajuns tot în lefurile angajaților, chiar dacă n-au fost acordate tichete de masă.

Comment here