Minerit și EnergieStirile Zilei

Bătaia de joc cu legea pensionării! Bunoaica vrea întâlnire cu Turcan. Pârvulescu: Să răspundă cei care au făcut legea!

Dumitru Pârvulescu confirmă că este supărare în minerit după ce oamenii au aflat că legea de reducere a vârstei de pensionare e posibil să nu se aplice. Nicu Bunoaica cere audiență la ministrul Muncii, Raluca Turcan, și amenință că va intra în greva foamei în fața ministerului.  

Pârvulescu, președinte al Federației Naționale Mine Energie, îi pune la zid pe politicienii care le-au dat speranțe minerilor cu o lege care ar urma să se aplice abia peste 25 de ani.   

Senatorul PSD Cristinel Rujan a afirmat că guvernul ar trebui să emită o ordonanță care să clarifice reducerea vârstei de pensionare în minerit. Dumitru Pârvulescu se întreabă de ce au votat social-democrații o lege care nu este bună.   

Nicu Bunoaica a cerut audiență la ministrul Muncii, pentru a discuta despre legea de reducere a vârstei de pensionare. Președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 vrea ca ministrul să vină cu un punct de vedere clar privind acest act normativ, pentru că se teme că minerii se vor trezi șomeri.  

Bunoaica amenință, din nou, cu greva foamei în fața Ministerului Muncii și că va depune plângeri penale.

Manu Tomescu, vicepreședinte Sindicatul Energia Rovinari, spune că așteptă să vadă răspunsul Casei de Pensii pe primele dosare depuse de mineri. Dacă va fi negativ, este convins că oamenii vor ieși în stradă.   

Comment here