Sportive

Basic, debut cu succes. Prima victorie a baschetbaliștilor din acest sezon

Baschetbaliştii grupării gorjene au reuşit, în sfârşit, să spargă gheaţa şi au obţinut prima victorie din actuala ediţie a Ligii Naţionale. CSM Târgu-Jiu a înregistrat, joi, primul succes stagional, după ce a trecut de CSM Miercurea Ciuc, scor 67-63.

Antrenorul croat Kresimir Basic a debutat cu victorie pe banca echipei din Târgu Jiu, într-un meci în care Shamiel Stevenson, cu 26 de puncte marcate, a fost cel mai bun om al gorjenilor. 

Antrenorul croat a început partida cu următorul ”5”: Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Thomas Kottas, Octavian Ilie.

Cel mai bun om al gorjenilor a fost Shamiel Stevenson, care a reuşit 26 de puncte şi 10 recuperări. Căpitanul Porter Troupe a terminat meciul cu 13p şi o pasă decisivă. Xavier Cannefax a strâns 10 puncte, 1 rec şi o pasă decisivă. Dintre jucătorii români s-a remarcat Octavian Ilie, care a terminat partida cu 9p, toate din aruncări de 3p. Baschetbalistul gorjean, cu o evoluţie excelentă în acest meci, a mai avut 6 recuperări şi 3 pase decisive. Dylan Frye a terminat meciul cu 4p, Thomas Kottas 3p, iar Andriy Agafonov a încheiat meciul cu 2p.

Antrenorul croat a debutat cu victorie pe banca echipei gorjene. După partidă, Kresimir şi-a felicitat jucătorii şi a mulţumit publicului pentru susţinere. Basic a făcut o scurtă analiză a partidei câştigată de elevii săi în faţa echipei din Ciuc. 

”În primul rând trebuie să-i felicităm pe jucători pentru lupta dusă în teren. Nu este uşor să te lupţi după 0/10, să arăţi că eşti mai bun decât o arătă clasamentul. Pentru mine ca antrenor este o viziune mai bună a jocului. Trebuie să mulţumim publicului, care a fost în număr foarte mare, iar acest lucru este un plus pentru noi. Jocul nostru defensiv a arătat destul de bine, dar mai avem multe de pus la punct. Sperăm ca această victorie să fie un declic pentru jucători” a declarat antrenorul.  

Comment here