Sportive

Baschetbaliștii U16 au pierdut meciul cu Oradea. Vor juca în Turneul Semifinal B

Echipa de baschet masculin U16 a CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat, vineri dimineață, pe teren propriu, scor 63-70, contra CSM Oradea și a ratat calificarea la Turneul Semifinal A. Echipa pregătită de Adrian Roșu va juca în Turneul Semifinal B.

CSM Târgu Jiu a pierdut la mare luptă, meciul decisiv pentru calificarea la Turneul Semifinal A. Partida a fost una extrem de echilibrată, în care Oradea a reușit să se impună pe final de meci. Băieții lui Adi Roșu au făcut un meci bun pe faza defensivă, dar diferența a fost făcută de faza ofensivă, acolo unde gorjenii nu au prins o zi tocmai bună. Oradea, care dispune de o echipă foarte bună la acest nivel, a profitat de indeciziile gorjenilor la finalizare și a reușit să câștige partida.

Echipa pregătită de Adrian Roșu va juca acum în Turneul Semifinal B. Antrenorul gorjean a fost destul de afectat de ratarea calificării.

”Din păcate, pierdem pe final de meci, la 7 puncte, dar am jucat destul de bine. Din păcate, azi nu a fost ziua noastră norocoasă. Am ratat multe oportunități clare de a marca. Am respectat ceea ce am avut de respectat în apărare, cu mici greșeli, normale, dar în atac am fost puțin sub ceea ce ne-am fi dorit. Să nu uităm însă că această echipă a Oradei a bătut Clujul. Din păcate, nu a fost să fie anul acesta. Cu această înfrângere ne calificăm la Turneul Semifinal B, dar le-am explicat și băieților, pentru mine nu înseamnă nimic faptul că suntem în Turneul Semifinal B. Chiar dacă vom câștiga toate meciurile, maxim putem termina pe locul 17 în clasament. Și eu nu mă identific cu acel loc și nu îmi doresc ca cineva din echipa noastră să se identifice cu locul 17”, a declarat Adrian Roșu.

Mai există totuși o șansă, ce-i drept foarte mică, de a prinde Turneul Semifinal A. Condiția ar fi ca, în acest weekend, Constanța să piardă acasă cu penultima clasată.