Sportive

Baschetbaliștii pierd primul meci în deplasare, din 2023. Basic: Chiar am luptat

CSM Târgu-Jiu a pierdut meciul disputat, duminică, pe terenul echipei CSM Târgu Mureş. Echipa gazdă s-a impus cu 77-66. Meciul a contat pentru etapa a-14-a din Liga Naţională de Baschet Masculin.

A fost prima deplasare din 2023 a echipei pregătită de Kresimir Basic. Un meci cu multe răsturnări de situaţie, în mare parte echilibrat. CSM Târgu-Jiu a avut o evoluţie solidă timp de 3 sferturi şi a reuşit să intre în avantaj în actul decisiv. Ultimul sfert a aparţinut, însă, în totalitate gazdelor, care au câştigat partida.

Din nou, cel mai bun om al gorjenilor a fost Shamiel Stevenson, cu 16 puncte marcate, 10 recuperări şi două pase decisive. Dylan Frye a terminat meciul cu 12p, 5 recuperări şi 3 pase decisive. Xavier Cannefax a totalizat 11p, 2 rec şi o pasă decisivă. Andriy Agafonov a terminat meciul cu 10p, 7 recuperări şi 4 pase decisive. Camil Berculescu a avut o evoluţie solidă în acest meci, gorjeanul terminând partida cu 8p şi o pasă decisivă. Octavian Ilie a terminat meciul cu 5p, o recuperare şi o pasă decisivă. Pe lista marcatorilor şi-au trecut numele şi Porter Troupe, cu 2p, şi Andrei Gheorghe, tot 2p.

Kresimir Basic, antrenorul croat al CSM Târgu Jiu, a declarat că unele greşeli neforţate şi lipsa concentrării pe final de meci au dus la eşecul de la Târgu Mureş. 

”Meciul a fost unul intens de ambele părți. Am început ultimul sfert cu 3 puncte avans, dar din păcate, câteva greşeli neforțate au schimbat soarta meciului, iar lipsa concentrării pe final de meci a decis câștigătoarea. Este păcat că, după 3 sferturi solide, am intrat aşa în sfertul 4, iar rezultatul este acesta. De asemenea, cu 20 de mingi pierdute este foarte greu să câștigi un aşa meci. Felicitări echipei din Târgu Mureș, iar în ceea ce ne privește vrem să continuăm să luptăm, pentru că astăzi chiar am luptat. Vom continua să muncim şi să ne îmbunătățim jocul” a declarat Basic la finalul meciului.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Porter Troupe, Shamiel Stevenson, Dylan Frye, Bogdan Penciu, Xavier Cannefax, Camil Berculescu, Andriy Agafonov, Andrei Gheorghe, Thomas Kottas, Flavius Toropu, Octavian Ilie. Antrenor: Kresimir Basic.

Etapa viitoare, pe 14 ianuarie, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu, împotriva echipei campioane, U BT Cluj Napoca.

Comment here