Sportive

Baschetbaliştii CSM Târgu-Jiu au terminat Grupa 11-18 pe locul 2 

CSM Târgu Jiu a pierdut meciul disputat vineri, în deplasare, cu SCM U Craiova, scor 65-84. Partida a contat pentru etapa a 26-a din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95. CSM Târgu Jiu a terminat Grupa 11-18 pe locul 2 și va juca în play-out cu CSM Galați. În partida din Bănie, Jalen Dupree a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene, cu 16 puncte. 

Baschetbaliștii gorjeni nu au mai reușit același joc ofensiv ca în ultimele două partide de campionat. Craiova s-a impus în primele trei secvențe ale meciului, în timp ce gruparea gorjeană s-a impus în ultimul act. Pe sferturi scorul a fost: 21-20, 23-14, 27-13, 13-18. 

Cel mai bun marcator al grupării gorjene a fost Jalen Dupree, cu 16 puncte. Americanul a mai avut și 12 recuperări și 2 pase decisive. El a fost urmat de bosniacul Milan Luzaic, cu 12 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. Tot cu 12 puncte a terminat partida și pivotul bosniac Arsenije Vuckovic, care a mai avut 4 recuperări și 1 asist. Căpitanul CSM, Dimitrius Underwood, a totalizat 7 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive. Ethan Wright a terminat meciul cu 6 puncte și 2 pase decisive. David Antonescu a încheiat meciul cu 5 puncte și două pase decisive. Cameron Oluyitan a terminat partida cu 5 puncte și 2 pase decisive. Noam Weinberg a avut 2 puncte, 4 recuperări și un asist. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Felicitări Craiovei. Au fost mult mai agresivi decât noi. Până la urmă acesta a fost elementul decisiv. În același timp am prins o seară dezastruoasă la 3 puncte. Am terminat grupa pe locul 2 și, de acum înainte, va trebui să ne focusăm pe meciurile cu Galați, care sunt decisive”.

CSM Târgu Jiu: Andrei Bărăgan, Dimitrius Underwood 7p, David Antonescu 5p, Noam Weinberg 2p, Milan Luzaic 12p, Ethan Wright 6p, Camil Berculescu, Cameron Oluytan 5p, Jalen Dupree 16p, Adrian Vaida, Arsenije Vuckovic 12p. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.