Sportive

Baschetbaliștii CSM, eșec usturător în fața Rapid București. Basic: ”Este dureros să pierzi la o astfel de diferență”

CSM Târgu Jiu a pierdut, duminică, duelul cu Rapid București, scor 58-94, într-o partidă disputată pe teren propriu. Dimitrius Underwood a fost cel mai bun om al grupării gorjene, cu 17 puncte marcate.

Fără Octavian Popa Calotă, Camil Berculescu și Jason Hubbard, toți accidentați, CSM Târgu Jiu a rezistat doar în prima parte a meciului. Baschetbaliștii gorjeni au dat o replică solidă în prima repriză, atunci când au jucat de la egal la egal cu gruparea bucureșteană. După un început echilibrat de meci, în care tabela a arătat 8-8, rapidiștii s-au instalat la conducerea jocului și au reușit să-și adjudece primul sfert, scor 26-14. În sfertul doi, oaspeții au ajuns la +12 pe tabelă, scor 20-32, dar baschetbaliștii gorjeni au reușit un run de 12-0, reușind să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. Gorjenii s-au impus în sfertul doi cu 20-14, dar Rapidul a intrat la vestiare la +6, scor 34-40. După pauză, Rapid, cu o bancă mai lungă, a pus stăpânire pe meci. Baschetbaliștilor lui Kresimir Basic nu le-a mai ieșit absolut nimic, în timp ce rapidiștii s-au distanțat constant pe tabelă. Rapid s-a impus categoric în sfertul 3, scor 29-6, și-a rezolvat problema echipei câștigătoare. Jucătorii CSM-ului nu s-au regăsit nici în sfertul 4, adjudecat tot de rapidiști, cu 25-18. S-a terminat 58-94.

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Dacă facem o analiză a meciului, putem spune că am fost prezenți doar în sfertul doi, în celelalte trei, am fost cu totul în altă parte. Jucătorii au luptat, au muncit, cel puțin în prima parte a meciului, dar după un run de 12-0 ne-am pierdut concentrarea, reperele și asta a dus la rezultatul final. Este dureros să pierzi la o astfel de diferență, însă nu asta este preocuparea principală, ci faptul că nu am pierdut luptând. Asta este îngrijorător, faptul că astăzi nu am luptat 40 de minute. Nu căutăm un alibi, trebuie să luptăm cu ceea ce avem la dispoziție. Acum sunt și alte vremuri, pe vremea mea, aș fi jucat și într-un picior, însă jucătorii sunt construiți altfel în aceste timpuri și asta este situația. Trebuie să mergem mai departe”.

CSM Târgu Jiu: Dimitrius Underwood 17p, Alexandru Berca, Noam Weinberg, Ethan Wright 16p, Robert Paliciuc, Jalen Dupree 8p, Adrian Vaida 4p, Arsenije Vuckovic 13p, Falvius Toropu, Alexandru Mitu. Antrenor principal: Kresimir Basic. Antrenor secund: Alexandru Gliga. Alin Drondoie (kinetoterapeut), Patrick Toma(preparator fizic). Claudiu Alionescu – director tehnic.

Comment here