Sportive

Baschetbalistele U18, prestație bună la turneul de la Timișoara. Antrenor: Le felicit

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu-Jiu a încheiat turneul de la Timişoara cu două victorii şi o înfrângere. Turneul 2 din Seria C a Campionatului Naţional rezervat junioarelor U18 s-a desfăşurat, sâmbătă și duminică, în Sala „Constantin Jude”.

CSM Târgu-Jiu a pierdut primul meci contra echipei Poli Timişoara, scor 32-47, deși a avut şi momente foarte bune. A urmat apoi o partidă pe care elevele antrenorului Toma Popescu au dominat-o clar şi pe care gorjencele au câştigat-o în faţa celor de la CSS Gloria Arad, scor 64-39. Ultima partidă, cea cu CSS Bega, a fost una extrem de echilibrată, decisă în ultima secundă a meciului, scor 43-42.

Toma Popescu, antrenor CSM Târgu-Jiu U18 baschet feminin: „În primul meci cu echipa gazdă a turneului, Poli Timişoara, am început bine meciul şi am avut 7-0 după primele 5 minute. Din păcate, nu am putut menține ritmul și am cedat partida, scor 47-32. Ziua de duminică a fost însă una excelentă. În primul meci, cel cu Gloria Arad, fetele s-au mobilizat mult mai bine și echipa noastră s-a impus fără probleme, 64-39. În meciul trei, cel cu CSS Bega Timișoara, presiunea a fost foarte mare şi prin prisma faptului ca noi câștigasem meciul cu Bega de la primul turneu. Jocul a fost extrem de echilibrat pe tot parcursul partidei, iar totul s-a decis în ultima secundă, după o aruncare ratată, am făcut o recuperare ofensivă și în ultima secundă am reușit coșul victoriei. Felicit absolut toate fetele pentru prestația lor pe tot parcursul celor două zile de turneu, dar şi pe parcursul celor două turnee”.

După turneul de pe Bega, CSM Târgu-Jiu a urcat pe locul 2 în Seria C, cu 10 puncte. Liderul, Poli Timişoara, are 12 p, în timp ce pe locul 3 se află CSS Bega Timişoara cu 8p, iar ultima în clasament este CSS Gloria Arad cu 6p.

CSM Târgu-Jiu: Bianca Bodescu, Ana Encescu, Giulia Lungescu, Ştefania Ghimbășanu, Ștefania Buju, Ada Moescu, Daria Berca, Carla Surcel, Bianca Nica, Casiana Spineanu, Teodora Țîrcă, Ştefania Ardereanu, Miruna Rădescu. Antrenor: Toma Popescu. Kinetoterapeut: Patrick Toma.

Comment here