Sportive

Baschetbalist israelian, adus la CSM Târgu-Jiu

Baschetbalistul israelian Noam Weinberg este noul jucător al echipei de baschet a CSM Târgu Jiu. Oficialii clubului gorjean au ajuns la o înțelegere cu baschetbalistul în vârstă de 24 de ani, care deține și pașaport românesc, valabilă până la finalul acestui sezon, cu opţiune de prelungire pe încă un an, dacă echipa va rămâne în Liga Națională.

Noua extremă de forță a grupării gorjene vine din campionatul Austriei, unde a evoluat pentru BK IMMOunited Dukes. În prima ligă din Israel, Noam Weinberg a evoluat pentru Bnei Ofek Dist Herzeliya și Maccabi Next Urban Haifa. Jucătorul israelian cu origini românești a fost prezentat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, ocazie cu care a și semnat angajamentul cu CSM Târgu Jiu.

Claudiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene, este convins că Noam, un jucător de poziţie 4-3, unde CSM Târgu Jiu a avut ceva probleme în acest sezon, va ajuta clubul gorjean la îndeplinirea obiectivului.

”Este un jucător israelian cu paşaport românesc. Avem o înţelegere valabilă până la finalul acestui sezon, cu opţiune de prelungire pe încă un an, asta şi dacă echipa va reuşi să-şi îndeplinească obiectivul. Noam este un jucător tânăr, posesor de paşaport românesc, lucru pe care l-am descoperit recent. A fost alături de noi de câteva zile şi am decis să încheiem această colaborare. Este un jucător care poate să schimbe un pic energia pe care o avem pe teren, un jucător de poziţie 4-3, unde noi am avut probleme şi sper că o parte dintre ele să se rezolve prin acest transfer. Este o noutate şi pentru el, în Israel a evoluat la două echipe importante, dar și în prima ligă din Austria, astfel că noi credem că este o ediţie care ne va ajuta la îndeplinirea obiectivului” a declarat Alionescu.

”Este o oportunitate de a evolua alături de jucători foarte buni. Vreau să-mi folosesc abilităţile şi punctele tari pentru a ajuta clubul şi oraşul să-şi îndeplinească obiectivele în acest sezon şi este plăcut să fac parte dintr-un asemenea grup. În general, este o ligă fizică, iar eu sunt un jucător care îmi las energia pe teren. Îmi place să joc fizic şi mă voi folosi de aceste calităţi pentru a ajuta echipa. Iubesc baschetul. Sunt o persoană plăcută, îmi place să muncesc, să petrec mult timp în sală, astfel că mă integrez uşor într-o echipă. Pentru a ieşi din această situaţie, în primul rând trebuie să urmăm indicaţiile antrenorului. De asemenea, într-o ligă care este foarte fizică trebuie să executăm foarte corect seturile, să împingem foarte mult mingea pe tranziţie şi dacă facem aceste puncte va fi în avantajul nostru pe final” a declarat Noam Weinberg.

Comment here