Sportive

Baschet U13. Turneu puternic la Târgu-Jiu

Echipa de baschet masculin U13 a CSM Târgu Jiu se pregătește pentru un nou turneu, la finalul acestei săptămâni. Calificați în Faza a 3-a a Campionatului Național, tinerii baschetbaliști gorjeni vor juca meciurile din Turneul 4 pe teren propriu, la Sala ”Voievod Litovoi”. Echipa, pregătită de Toma Popescu, începe lupta pentru un loc la Turneul Semifinal. Gorjenii se vor confrunta, pe 9 și 10 martie, cu Raptors Berceni, Slam București și Juniors Craiova.

După un parcurs excelent în faza a doua a Campionatului Național, cu un bilanţ de 5 victorii şi o înfrângere, în două turnee, CSM Târgu Jiu a terminat Grupa F pe primul loc și s-a calificat în Faza a III-a a Campionatului Național. Baschetbaliștii, pregătiți de Toma Popescu, vor juca, în acest weekend, cu gândul de a se califica la Turneul Semifinal.

Turneul de la Târgu-Jiu se anunță a fi unul destul de puternic. În primul meci, sâmbătă, 9 martie, gorjenii se vor confrunta cu Raptors Berceni, formație care a terminat pe locul 2 în grupa sa. Tot sâmbătă, băieții lui Toma Popescu vor întâlni Juniors Craiova, echipă pe care au învins-o la turneul precedent, la capătul unui meci destul de echilibrat, scor 65-61. Duminică, în ultimul meci al turneului, gorjenii vor da peste Slam București, echipă abonată la turneele finale la acest nivel juvenil.

Având în vedere parcursul bun de până acum și forma excelentă pe care au arătat-o băieții săi la ultimele turnee, Toma Popescu este convins că CSM Târgu Jiu se poate înscrie în cursa pentru calificare la Turneul Semifinal. 

”Începem faza a treia a campionatului cu un turneu pe teren propriu, ceea ce poate fi un atuu pentru noi. Întâlnim din nou Juniors Craiova și sper să ne continuăm forma bună de la ultimul turneu. Vom avea și două confruntări cu adversari noi pentru noi, Raptors Berceni, echipă despre care nu avem prea multe informații, doar că a terminat pe locul doi în grupa anterioară, dar și Slam București, campioana de la U12, o echipă de turneu final. Vom vedea ce replică vor da băieții noștri la toate cele trei partide, având în vedere că se va desfășura și retur. Primele trei echipe vor participa la Turneul Semifinal. Să fie copiii sănătoși și cred că ne putem califica mai departe” a declarat Popescu.

LOT U13 M CSM TÂRGU JIU: Tudor Crîngulescu, Flavius Lupulescu, David Marin, Alexandru Folcuţi, Horia Sgondea, David Badea, Boris Făiniș, Ianis Trăistaru, Radu Pescaru, Darius Deaconescu, Andrei Popescu, Răzvan Ion. Antrenor: Toma Dorin Popescu.

Comment here