Sportive

Baschet Feminin, Turneu 3 U18 Feminin. CSM Târgu-Jiu, locul 2 în Grupa 5

Sala Sporturilor din Târgu-Jiu a găzduit, în weekend, meciurile Grupei 5 din cadrul Turneului 3 al Campionatului Naţional rezervat junioarelor U18. Au participat: CSM Târgu-Jiu, LPS Viitorul Piteşti, CSM Miercurea Ciuc şi CS Olimpia Bucureşti. Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu-Jiu a încheiat turneul pe locul 2, după ce duminică, 28 noiembrie, a pierdut confruntarea cu CS Olimpia Bucureşti, scor 40-60.

Gorjencele au început în forţă turneul de la Târgu-Jiu şi s-au impus fără probleme în confruntarea cu CSM Miercurea Ciuc, scor 68-26. A urmat o nouă victorie categorică. Echipa pregătită de Toma Popescu s-a impus net şi în cel de-al doilea meci al zilei de sâmbătă, cu LPS Viitorul Piteşti, scor 87-25. Confruntarea de duminică, cu CS Olimpia Bucureşti, a fost o adevărată finală pentru primul loc în grupă. Elevele lui Toma Popescu au fost, mare parte din meci, de la egal la egal cu gruparea bucureşteană, campioana ultimelor sezoane la acest nivel. În cele din urmă, bucureştencele s-au impus cu 60-40.

Toma Popescu s-a declarat mulţumit de evoluţia echipei sale şi crede că CSM Târgu-Jiu are şanse foarte mari să încheie Grupa 5 pe locul 2 şi după Turneul 4, care se va disputa la mijlocul lunii viitoare. Primele două clasate în grupă se califică în următoarea fază a Campionatului Naţional.

„Un turneu pe care l-am anticipat în mare măsură din punct de vedere al adversarilor. Am câștigat lejer primele două jocuri, în care fetele au făcut spectacol. Meciul trei a fost mai dificil, am întâlnit Olimpia Bucureşti, campioana ultimelor sezoane la acest nivel, o echipă extrem de puternică. Chiar și aşa, am rezistat mai bine de două sferturi din meci, jucând de la egal la egal cu ele. Per total, consider că a fost un turneu reușit. Ne așteaptă returul, care va fi destul de greu şi care, probabil, va fi la București. Consider că obiectivul de a ocupa locul II în grupa şi după turneul 4, este realizabil” a declarat tehnicianul.

Comment here