Stirile ZileiTârgu-Jiu

Bărbatul de 41 de ani, decedat vineri, CONFIRMAT cu noul coronavirus

Rezultatul testului a ieşit pozitiv în cazul bărbatului, de 41 de ani, decedat, vineri, după ce i s-a făcut rău într-un centru de carantină din Rânca. Bărbatul se numeşte Claudiu Dan, soția, Mihaela Dan, fiind inspector în cadrul Direcției Generale pentru Protecția Copilului Gorj, împreună având o fiică, relatează gorjeanul.ro.

Autorităţile au comunicat că, vineri, în jurul orei 12:40, dispeceratul integrat ISU-SAJ Gorj a fost alertat de către un angajat al DSP Gorj, responsabil de un centru de carantină din stațiunea montană Rânca, care semnala faptul că, în momentul în care le servea masa de prânz persoanelor aflate în centrul de carantină, într-una dintre camere a găsit un bărbat în stare de semiconștientă. Imediat, a fost direcţionat spre locul evenimentului un echipaj SAJ, din cadrul substației Novaci, în sprijinul căruia a fost direcționată o ambulanţă tip C, cu medic din cadrul substației Târgu-Jiu.

Pacientul, un bărbat supraponderal, în vârstă de 41 de ani, a fost preluat de echipajul SAJ din cadrul substației Novaci şi predat pe traseu echipajului cu medic din cadrul substației Târgu-Jiu, care a depus toate eforturile pentru a-l ţine pe bărbat în viaţă. Acesta a fost predat secției Cardiologie a spitalului din Târgu-Jiu, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva.

La servirea micului dejun, persoana responsabilă de centrul de carantină, în care era cazat bărbatul, nu a identificat nicio schimbare în comportamentul acestuia, care să indice faptul că ar avea probleme de sănătate.

Bărbatul fusese plasat în carantină, singur în cameră, pe data de 6 aprilie, după ce s-a întors în Gorj din Anglia, cu un autovehicul în care a călătorit singur şi nu a semnalat probleme de sănătate. Pentru că nu a prezentat simptomatologie specifică infecţiei cu COVID-19, conform procedurilor în vigoare, bărbatul nu a fost testat în ceea ce priveşte infecția cu noul coronavirus.

Soția lui Claudiu Dan a povestit, la România TV, că ultima dată când au vorbit la telefon i-a făcut fetiței cu mâna. După ce a închis, a avut o presimțire și a sunat înapoi, dar soțul nu a mai răspuns. Disperată, a sunat la cabanier, dar nici acesta nu a răspuns. După câteva ore a fost sunată de autorități, care i-au explicat că l-au găsit pe bărbat într-o stare de semiconștiență. Din păcate, nu a supraviețuit.

“În septembrie și-a făcut toate analizele, nu a avut nici tensiune, nici diabet. Chiar se îngrijea de sănătate”, a spus femeia la postul de televiziune, precizând că doar greutatea de 138 de kilograme era problema bărbatului.

“Spunea că e bine, că mai e o săptămână și vine acasă, că o să-mi trimită niște bani să cumpăr tot ce este necesar pentru Paște”, a povestit văduva, cu lacrimi în ochi. Mai mult, bărbatul cumpărase un cadou pentru ziua fetiței lui.

Bărbatul era conștient de riscul noului virus, așa că, din banii economisiți la muncă în Anglia, și-a luat o mașină, ca să nu vină acasă cu avionul, să evite orice risc. “Când a venit pe drum, într-o benzinărie nu a vrut să intre să plătească până nu s-a eliberat stația, să nu se infecteze”, a mai spus femeia la România TV.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here