Minerit și EnergieStirile Zilei

Banii pentru certificatele CE Oltenia, aprobați

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care a acordat peste 240 de milioane de euro Complexului Energetic Oltenia, în vederea achiziționării certificatelor de carbon.

Actul normativ stabilește că CE Oltenia va primi de la buget banii necesari pentru plata certificatelor de emisii pentru anul 2020, care trebuie achiziționate până la sfârșitul lunii aprilie: „Acordarea unei finanțări sub formă de grant, în valoare de 1.180.446 mii lei, reprezentând contravaloarea în lei a sumei de 241.4 mil euro, parte din ajutorul de restructurare notificat la data de 4 decembrie 2020, în scopul acoperirii necesarului de lichidități pentru susținerea activității Societății ”Complexul Energetic Oltenia”-SA și pentru achiziția parțială de certificate de emisii de gaze cu efect de seră aferente anului 2020”.

Deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj, atrage atenția că afirmații de genul ”CEO se închide” fac rău companiei și sunt false. Liderul liberal consideră că este greșit ca-n spațiul public să apară ”articole sau declarații care induc o stare de agitație în rândul angajaților”.

Comment here