Minerit și EnergieStirile ZileiTârgu-Jiu

Baciu i-a spus lui Miruță că sunt prea mari pensiile pe Legea nr.197

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, i-a spus deputatului Radu Miruță că i se par prea mari pensiile pe care ar urma să le încaseze minerii și energeticienii Complexului Energetic Oltenia, în baza Legii nr.197/2021 care a recunoscut condițiile speciale de muncă.

”Încerca să spună că nu e drept ce se întâmplă cu această categorie de oameni, în sensul că vor primi pensii mari. I-am spus că dacă pensia i se pare mare, să se spele pe ochi să vadă că și munca e grea” a povestit președintele USR Gorj, în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Miruță și Baciu au discutat, săptămână trecută, după ce au apărut respingeri de dosare pe Legea nr.197.   

Deputatul Miruță i-a explicat șefului Casei Naționale de Pensii că, deja, 154 de persoane de la Hunedoara primesc pensii în baza Legii nr.197, după ce au câștigat în instanță.

Unul dintre motivele invocate de Casa de Pensii privind întârzierea aplicării Legii nr.197/2021, care reduce cu 13 ani vârsta de pensionare în minerit și energie, a fost acela că n-a fost actualizat softul informatic. Radu Miruță a comentat că, dacă softul avea contract de întreținere, n-ar fi durat mai mult de două zile să fie actualizat.

Comment here