LIFE

Averea combinată a miliardarilor americani a crescut cu aproape 10% în perioada pandemiei

Averea combinată a miliardarilor americani, între care fondatorul Amazon.com Jeff Bezos şi şeful constructorului de automobile electrice Tesla, Elon Musk, a crescut cu aproape 10% în perioada pandemiei de COVID-19, potrivit unui raport publicat, joi, de Institute for Policy Studies (IPS), transmite Reuters.

Creşterea averilor celor mai bogaţi oameni din Statele Unite a avut loc în timp ce 26,5 milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj, în ultimele cinci săptămâni. În timp ce economia în ansamblul ei are probleme, acţiunile unor companii din sectorul tehnologiei, cum ar fi Zoom, au crescut în ultimele săptămâni datorită utilizării aplicaţiilor de videoconferinţe şi de muncă de la distanţă, contribuind la creşterea averilor fondatorilor acestora.

”Aceasta este povestea a două pandemii, cu sacrificii inegale”, a declarat Chuck Collins, co-autor al raportului.

În perioada 1 ianuarie-10 aprilie, 34 dintre cei mai bogaţi miliardari au înregistrat creşteri ale averilor nete cu zeci de milioane de dolari, arată raportul. Astfel, averile nete a opt dintre miliardari, între care Bezos, fondatorul Zoom Video Communications, Eric Yuan, şi Musk, au crescut cu 1 miliard de dolari.

Musk deţine o participaţie de 18,5% la Tesla, ale cărei acţiuni au crescut cu peste 73% de la începutul acestui an, traderii privind dincolo de impactul pe termen scurt al pandemiei de coronavirus. Bezos deţine circa 15,1% din acţiunile Amazon, care au urcat în acest an cu aproape 31%, pe fondul creşterii puternice a comenzilor online din partea oamenilor nevoiţi să stea în case.

În ultimul deceniu, averea cumulată a miliardarilor americani a crescut cu peste 80,6%, ajustată la inflaţie, mai arată raportul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here