LIFE

AVERE COLOSALĂ în subsolul casei unui oficial din China

Poliția chineză a descoperit o avere ascunsă în subsolul unui fost oficial al Partidului Comunist din China. Percheziția a fost ordonată de Comisia Națională de Supraveghere – autoritatea anti-corupție din China.

Potrivit Daily Mail, care citează presa locală, în casa lui Zhang Qi, fost oficial chinez și primar al orașului Danzhou, au fost descoperite 13 tone de aur sub formă de lingouri, care valorează peste 600 de milioane de euro. Autoritățile au mai confiscat sume mari de valută, totalizând 268 de miliarde de yuan sau 34 de miliarde de euro. Banii ar fi fost obținuți din mită. Aceste sume l-ar fi făcut pe Zhang, neoficial, cel mai bogat om din China.

Zhang Qi deține numeroase locuințe de lux, a căror suprafețe totalizează mii de metri pătrați. A fost un înalt oficial al Partidului Comunist în Haikou, capitala provincia Hainan, dar și membru al Comitetului provinciei Hainan. Acesta și-a pierdut toate funcțiile printr-o decizie a Comisiei de Disciplină a Comitetului Central al Partidului Comunist. Clipul video postat pe Twitter arată lingourile de aur într-o cameră care ar fi situată în reședința luxoasă a lui Zhang.

Într-un comunicat din 6 septembrie, autoritățile anti-corupție din China anunțau că Zhang Qi este suspect că ar fi încălcat legea și este investigat. De la numirea sa, în 2013, președintele chinez Xi Jinping a transformat lupta anti-corupție într-o prioritate. Peste 250 de înalți demnitari au fost acuzați de corupție în ultimii ani.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here