LIFE

„Avatar” a redevenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie

Lungmetrajul SF „Avatar”, regizat de James Cameron, a devenit din nou filmul cu cele mai mari încasări din istorie, graţie relansării lui în China, informează BBC.

Filmul a avut premiera în 2009 şi a deţinut acest timp de un deceniu, până când a fost depăşit de „Avengers: Endgame” al Marvel. După ce a fost relansat în China, cea mai mare piaţă din lume, încasările totale la nivel mondial au depăşit 2,8 miliarde de dolari. „Avatar” a generat, doar vineri, încasări de 4 milioane de dolari, ceea ce l-a plasat înaintea „Endgame”, potrivit distribuitorului Disney, care deţine ambele filme şi „Titanic”, al treilea lungmetraj cu cele mai mare încasări din toate timpurile.

Cameron lucrează, în prezent, la patru continuări „Avatar”. Prima dintre ele, a cărei dată de lansare a fost amânată de mai multe ori, ar urma să aibă premiera în decembrie 2022. Producătorul Jon Landau a declarat: „Suntem fericiţi să atingem acest prag, dar Jim (James Cameron, n.r.) şi cu mine suntem şi mai încântaţi de faptul că filmul este din nou în cinematografe în aceste vremuri fără precedent şi vrem să le mulţumim fanilor chinezi pentru sprijinul arătat”.

China este acum cea mai mare piaţă de film din lume. Sălile de cinema de aici au fost redeschise în urmă cu mai multe luni, iar filmele locale s-au bucurat de asemenea de încasări importante. Înainte de relansarea în China, „Avatar” avea încasări totale de aproximativ 760 de milioane de dolari în SUA şi de peste 2 miliarde de dolari, la nivel internaţional.

Comment here