Stirile ZileiTârgu-Jiu

Autoritățile, DESFIINȚATE pentru modul în care îl tratează pe Brâncuși! Elena Roată: Stau să mă întreb dacă nu le este rușine!

”Oamenii simpli ar descurca mai bine imaginea lui Brâncuși decât o fac autoritățile!” Critici dure lansate de doi dintre profesorii de elită ai Gorjului, Elena Roată și Sorin Purec, la adresa modului în care autoritățile îl tratează pe Titanul de la Hobița și moștenirea incredibilă lăsată gorjenilor.

”Avem o bogăție uluitoare! Nu există în România ceva asemănător!  Încercarea  noastră, tot fără sorți, de a trece operele lui Brâncuși în patrimoniul UNESCO ar fi o mare salvare pentru noi” a afirmat Sorin Purec, conferențiar universitar în cadrul Universității ”Constantin Brâncuși”, joi seară, în emisiunea Tele 3 ”Vocile Serii”.  

Purec a afirmat că nu mai are nicio așteptare de la funcționarii plătiți să spună o poveste frumoasă despre Gorj și despre Brâncuși.

Elena Roată, profesor al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, a criticat modul în care autoritățile organizează simpozioane, urmate de chermeze, pentru a-l onora pe Brâncuși.

”Degeaba faci conferințe urmate de mese întinse! Trebuie să explici povestea pietrei! Învață-l pe copil să-l înțeleagă pe Brâncuși. La Târgu-Jiu, povestea Brâncuși nu există” a comentat reputatul dascăl.

Sorin Purec a criticat și faptul că în parcurile care găzduiesc operele brâncușiene, nu există suveniruri care să-i amintească turistului că s-a aflat în apropierea creației marelui sculptor.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here