Din JudetStirile ZileiTârgu-Jiu

Autorități indiferente! Țopescu strânge gunoaiele din Pădurea Colorată

Pădurea Colorată a artistului Mihai Țopescu le-a schimbat viața în bine celor câțiva localnici din Baia de Fier, care-și  vând produsele din gospodării turiștilor.

Pădurea, aflată în imediata apropiere a Transalpinei, a devenit un reper de neratat pentru turiștii care ajung în Gorj, mai ales pe timpul verii. Odată cu apariția copacilor colorați, în apropiere s-au deschis și primele tarabe iar  localnicii își vând diverse produse din gospodării. Oamenii din zonă nu s-au așteptat ca pădurea să atragă mii și mii de turiștii.

Turiștilor, care ajung la Pădurea Colorată, le vine greu să plece fără o sticlă de țuică sau o bucată de brânză produse în zonă.

Autoritățile din zonă nu par, însă, să aprecieze obiectivul turistic atât de apreciat. Primarii nu se implică să strângă gunoaiele lăsate în urmă de turiști, spre nemulțumirea artistului plastic Mihai Topescu, cel care a avut ideea și a realizat ”Pădurea Paradisului”, așa cum este denumirea oficială a lucrării.  Țopescu merge, săptămânal, în pădure pentru a face curățenie.

antabuse

Comment here