Novaci

Austriecii vor să facă fond de vânătoare la Novaci

Zeci de persoane din localitatea Novaci, dar și din Baia de Fier, au protestat, duminică după-amiază, în fața Obștii ”Bălcești Vlădoi”, după ce președintele acesteia și alți 6 consilieri ar fi semnat un contract de concesiune cu o firmă austriacă pentru a fi realizat un fond de vânătoare, pe aproximativ 700 de hectare cu vegetație forestieră și pășune. Aparținătorii terenurilor nu sunt de acord, însă, și cer rezilierea contractului, notează pandurul.ro  

Contractul presupune realizarea unui complex de vânătoare și a unor crescătorii de vânat, fiind încheiat pe 49 de ani, cu o redevență de 5000 de euro pe an. Proprietarii sunt, însă, revoltați pentru că nu au fost informați și nu vor mai avea acces la plai.

”De ce s-a lucrat  fără ca noi să știm? Ne trezim că ne închid plaiul nostru. Nu mai putem să intrăm nici după ciuperci. Este un contract ilegal. Cerem să fie reziliat(…) Nu mai vrem să fim furați, să se rezilieze contractul, să dea cu cheia și să plece acasă”, au spus localnicii.

”Este o suprafață de 680,5 hectare în care se intenționa realizarea unui țarc de vânătoare. Se dorea să se aducă cerbi, mufloni și mistreți. S-a considerat a fi un lucru benefic material, din punctul meu de vedere. Aveam securizată obștea prin îngrădire, condițiile specificate se respectă” a explicat președintele Obștii, Ionică Chiriac, pentru Pandurul.

Comment here