Stirile ZileiTârgu-Jiu

AUR a organizat protestul. ”Pericol major pe Calea Eroilor”

Reprezentanții AUR Gorj au mărșăluit, miercuri după-amiază, în zona centrală a Târgu-Jiului, în semn de protest față de tergiversarea lucrărilor de reabilitare a Căii Eroilor din Târgu-Jiu, deși primarul Marcel Romanescu anunțase că nu a fost emisă autorizație pentru acțiunea de protest.

Protestatarii au purtat pancarte cu mesajele: ”Brâncuși merită respect”, ”AUR cere finalizarea lucrărilor”; ”Centrul groazei”.

Liderul AUR Gorj, Nicu Fîciu, a declarat, la un post local de televiziune, că scopul protestului a fost acela de a atrage atenția că începe școala iar elevii  Școlii ”Alexandru Ștefulescu” sunt puși în pericol de șantierul de pe  Calea Eroilor. Parlamentarii AUR vor face și interpelare către ministrul Culturii.   

Ultimul termen, dat de autoritățile de la Târgu-Jiu pentru finalizarea lucrărilor pe tronsonul de pe Calea Eroilor, este primăvara anului 2022. Pe 15 august au fost purtate discuții cu reprezentanții firmei din Giurgiu, care a subcontractat investiția, care au dat asigurări că ar avea încheiate contracte pentru furnizarea pietrei cubice.

Șefan Gelu Fumureanu, președintele AUR Târgu-Jiu, a comentat că turismul are de suferit în municipiu din cauza lucrărilor care nu se mai termină, de pe Calea Eroilor.  

Comment here