Minerit și EnergieStirile Zilei

Au amenințat cu greva generală. Lider: Ministrul, senin, ne-a spus: ”Intrați în grevă, închideți CEO!”

Ministrul Energiei a refuzat creșterile salariale în cadrul Complexului Energetic Oltenia și i-a invitat pe liderii sindicali să  facă grevă generală și să închidă compania, dacă nu le convine.

Discuțiile pe care șefii sindicatelor le-au purtat cu administrația, miercuri, la minister nu s-au lăsat cu nimic. Liderii au cerut câte 400 de lei net în plus pentru fiecare salariat CEO.

Ion Popescu, lider sindical la Jilț, spune că ministrul râdea la solicitările sindicaliștilor ba chiar i-a invitat să facă ce vor, chiar și grevă generală.

În comunicatul de presă remis după întâlnire, ministrul Virgil Popescu a afirmat că liderii sindicali ”revin la minister cu fel și fel de zvonuri care denaturează realitatea situației”, fiind manipulați politic. Ion Popescu îl acuză că minte și spune că scopul pentru care s-a mers la București a fost unul singur: creșterile salariale.  

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, este optimist că vor fi găsite soluții, la guvern, pentru majorarea lefurilor minerilor și energeticienilor.

Nicu Bunoaica, organizatorul protestelor pentru reducerea vârstei de pensionare, a anticipat că discuțiile de miercuri se vor lăsa doar cu fotografii de grup.  Liderul Sindicatului Solidaritatea 2013 spune că toată lumea știe că CEO va intra în insolvență, compania având, în acest moment, ”o situație economică dramatică”.

Comment here