Stirile ZileiTârgu-Jiu

Atac la guvernul PNL. Cosmin Popescu: O joacă politic! Nu-i interesează soarta românilor!

Liderii PSD Gorj, Mihai Weber și Cosmin Popescu, au acuzat, într-o conferință de presă, guvernul Orban că a împărțit pe criterii strict politice, săptămâna trecută, banii pentru primării.

UAT-urile din Gorj au primit 27,8 milioane de lei  de la guvern, pentru cheltuieli curente. Deputatul Weber susține, însă, că primarii PSD au primit o sumă fixă, de câte 250.000 de lei, în vreme ce primarii liberali au primit dublu sau chiar mult mai mult.

Weber a dat exemple privind modul în care au fost repartizați banii pe localități, acuzând că a fost favorizată ”clientela PNL”.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, candidat pentru un nou mandat, s-a plâns că instituția mai are bani pentru salariile din sistemul de protecție socială pentru numai două luni. Veniturile s-au diminuat, pe vremea pandemiei, ca urmare a sumelor alocate către sistemul sanitar, susține Popescu.

Popescu i-a acuzat pe liberali că ”joacă politic” repartizarea banilor de la buget, crezând că, dacă dau sume mai mari către primăriile liberale, își vor maximiza votul pe 27 septembrie.

Comment here