Stirile ZileiTârgu-Jiu

Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017, un NOU echipament pentru laboratorul genetic

Oamenii de afaceri, care au donat pentru construirea laboratorului genetic din cadrul SJU Târgu-Jiu, au achiziționat un nou echipament ce ajută la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor COVID, se arată într-un comunicat de presă remis redacției Radio Infinit.

”La mijlocul lui aprilie 2020 era dat în funcțiune laboratorul genetic de ultima generație, atât de necesar în lupta cu virusul COVID-19. Acesta a fost achiziționat prin campania de strângere de fonduri în care s-au angajat Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni, alături de alți membri ai mediului de afaceri, dar și alături de medici și persoane fizice.

Prin implicarea activa a medicilor alături de oamenii de afaceri, s-a identificat încă de la începutul campaniei, necesitatea procurării unui  AUTOMAT IMUNOLOGIE ELYSA EURO IMUN, ca și achiziție secundară. Acest echipament ajută la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor COVID. La momentul demarării campaniei de strângere de fonduri, nu putea fi estimat sau anticipat nivelul de angajare și cuantumul donațiilor. Prin urmare, s-a semnat un contract de achiziție sub rezerva. Din fericire, spiritul civic de care au dat dovadă donatorii, în cadrul campaniei, a fost impresionant, iar succesul campaniei a fost mai mare decât cel scontat inițial.

Așadar, implicarea fără precedent a tuturor celor care au participat la această acțiune, face posibila aducerea noului echipament EUUROIMMUN ANALYZER I 2P =ANALIZOR COMPLET AUTOMAT ELISA în cadrul laboratorului nou înființat, alături de un set de 300 de teste. Echipamentul de testare a fost montat în cadrul laboratorului din Spitalul 700. Achiziția noului echipament va fi completată cu donarea prin aceeași campanie, a 5 monitoare ATI, care fac posibila salvarea mai multor vieti de către medicii gorjeni.

Și aceste ultime achiziții se datorează acelorași donatori care au făcut posibilă realizarea și dotarea într-un timp foarte scurt a laboratorului genetic.

Președintele AOAG 2017, Lelius Stănușoiu, transmite mulțumiri fiecăruia dintre participanți și că intenționează organizarea unei reuniuni a tuturor donatorilor, de îndată ce va fi posibil din punct de vedere legal. Reuniunea va avea drept scop atât recunoașterea meritelor fiecărui participant la strângerea de fonduri, cât și prezentarea efectivă a achizițiilor realizate și a modului în care au fost utilizate fondurile pe tot parcursul campaniei” se menționează în comunicat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here